Cajsa imponerar på Snickarlaget AB i Sävsjö

Snickarlaget ligger i Sävsjö och tillverkar trappor för hustillverkare, byggbolag och entreprenörer i Sverige och Norden. Varje trappa ritas, konstrueras och tillverkas efter kundens specifikationer. YA blev ett utmärkt sätt att lära upp en ny person inom yrket.

Jobb direkt efter gymnasiet

Strax innan Cajsa Ivarsson skulle ta studenten från hantverksprogrammet besökte hon flera olika trä- och snickeriföretag för att se om hon kunde få jobb där.

– Jag ville jobba, jag ville ju inte gå hemma och göra ingenting under hösten.

Bland annat besökte hon Snickarlaget AB där platschefen Jan Björsell imponerades av Cajsas framåtanda och vilja.

– Jag sa att om hon inte hade något att göra under påsklovet kunde hon komma in och jobba lite.

Efter att ha arbetat under påsklovet fick Cajsa erbjudande om sommarjobb på företaget. Efter sommaren var de övriga i personalen mycket nöjda med Cajsas arbete och ville gärna se en fortsättning för henne inom företaget.

– Det är roligt att det faktiskt var Cajsas kolleger som kom till mig och sa att vi borde anställa henne på något sätt.

För Jan innebar det dessutom en chans att öka mångfalden i personalstyrkan.

– Det är ju mest män som arbetar inom snickeribranschen, så vi behöver definitivt fler kvinnor.

Jan tog kontakt med Arbetsförmedlingen för att undersöka vilka möjligheter som fanns för att anställa Cajsa, trots att hon inte var färdiglärd inom yrket. En handläggare på Arbetsförmedlingen föreslog då en YA-anställning vilket möjliggjorde fortsatt lärande i kombination med arbete.

snickarlaget-ab-2
Jan, platschef och Cajsa, YA-anställd

Från YA till tillsvidareanställning

Anställningen påbörjades i augusti 2014 och i april i år övergick anställningen till en tillsvidaretjänst. Detta mycket tack vare att Cajsas kollegor uppskattat hennes insatser på arbetsplatsen. Att det faktiskt är de anställda som ville ha kvar Cajsa var avgörande för att Jan skulle erbjuda Kajsa en fast tjänst. Jan menar därför att anställningen ger en möjlighet att på ett naturligt sätt slussa in en ny kollega på arbetsplatsen.

– Jag ser det som tre steg: först utbildning, sedan praktik och efter det YA-anställning. Det blir en naturlig övergång för den unge, och vi på företaget får en chans lära upp en ny kollega i lagom takt. Under YA-anställningen får den anställde verkligen känna på yrket och företaget får en möjlighet att se om den anställde skulle passa på företaget.

YA-perioden

Innan Cajsa skulle börja på Snickarlaget tog Jan några minuter av arbetslagets gemensamma frukostrast för att berätta vem Cajsa var och att hon skulle vara hos dem ett tag. Inom arbetslaget utsåg man sedan en handledare som skulle lägga lite extra tid på att hjälpa henne komma in i arbetet. När Cajsa sedan började på företaget fick hon börja med de enklaste uppgifterna och långsamt slussades hon in i alltmer utmanande arbetsmoment. Hela tiden fanns hennes handledare och andra kolleger till hands om hon hade frågor eller behövde hjälp. Utbildningsplanen anpassades efter att Cajsa skulle få lära sig genom att testa saker själv.

– När det gäller lärandedelen bestämde vi oss för att inte göra det så komplicerat. Det mesta lär man sig genom att se hur andra gör och därefter prova själv. Det stämde dessutom bra in på Cajsa som är väldigt praktiskt lagd.

Cajsa säger att det har varit skönt att vara YA-anställd och känna att hon inte behövt kunna allt från början.

– Det var skönt att det var lite lägre krav på mig och att jag kunde få lära mig saker i lugn och ro. Däremot har det varit väldigt bra att få komma in i jobbet redan från första dagen, även om arbetsuppgifterna var enkla i början. När jag sedan fått svårare arbetsuppgifter har det alltid funnits någon jag kunnat fråga om jag behövt hjälp.

Idag är Cajsa en av två personer i verkstaden som kan operera den mest avancerade maskinen och hon får utföra de mest krävande arbetsmomenten.

– Det är roligt att få ansvarsfulla uppgifter där jag dessutom får använda det jag lärt mig i skolan.

snickarlaget-ab-1
YA-anställda Cajsa

Anställa på YA

– För att anställa på YA krävs rätt stöd både från utbildningssystemet och från Arbetsförmedlingen. Kontakten med Arbetsförmedlingen har varit väldigt viktig, utan min handläggare där skulle jag inte ha känt till anställningsformen.

Närmaste åren väntas åtminstone några pensionsavgångar och Jan säger att han gärna skulle vilja använda anställningsformen igen.

 

YA-delegationen, 29/5 2015