KD Solskydd i Degerfors utbildar för företagets behov med hjälp av YA

KD Solskydd i Degerfors har 36 anställda året runt. Under högsäsong, maj till augusti, tar man in ytterligare 20 persononer på säsongsbasis. De levererar solskydd till ca 130 återförsäljare i hela landet och har ingen lagerhantering. Allt görs på beställning, vilket innebär att de har både tillverkning, packning och distribution.

Personalförsörjning och kompetensutveckling

Lennart Eriksson, produktions- och personalansvarig, har lång erfarenhet av personalförsörjning och kompetensutveckling. Han är engagerad i Teknikcollege och det var vid ett möte med IF Metall i Karlskoga som han första gången informerades om möjligheten att anställa på yrkesintroduktionsavtal (YA). KD Solskydd tar inte emot elever på arbetsplatsförlagt lärande (apl) från gymnasieskolan eftersom det inte finns något yrkesprogram som täcker företagets behov. YA var därför en intressant möjlighet eftersom företaget själv bestämmer innehållet i det lärande som ska planeras ske under YA-året.

kd-solskydd-2

Målet är en fast anställning

Lennart kände sedan tidigare till en person som han trodde skulle passa på arbetsplatsen. Förankringen hos fack och personal gick bra och i april 2015 anställdes Fredrik Irebäck på YA. Tyvärr fanns inte Fredrik på plats den dagen YA-sekretariatet besökte företaget, så vi kunde inte prata med honom. Lennart Eriksson, som är Fredriks huvudhandledare, kunde dock berätta att Fredrik också är mycket nöjd med anställningen. Under ett års tid kommer Fredrik att gå runt i de olika produktionsavsnitten; logistik och packning, exteriöra produkter, interiöra produkter samt sömnad. Vid varje avdelning har han en handledare. Vid YA-anställningens slut är tanken att Fredrik ska placeras på packningsavdelningen, men även kunna vara behjälplig på samtliga tillverkningsavdelningar. Alla i personalen är nöjda med yrkesintroduktionsanställningen.

När vi avslutar rundturen på KD Solskydd i Degerfors berättar Lennart Eriksson att av de företag som är knutna till Teknikcollege i Karlskoga/Degerfors är KD Solskydd det enda som anställt på yrkesintroduktionsavtalet. Detta beror, enligt Lennart, på att företagen skyggar för ordet ”utbildning” och det gör företagen tveksamma till att anställa på YA. Vi berättade då att det är därför som YA-delegationen i stället för ”utbildning” använder ordet ”lärande” i stället.

kd-solskydd-3

 

YA-delegationen, 6/10 2015