Ljudteknik på Dramaten i Stockholm

Filippa, YA-anställd

Filippa Ekman Neves rekommenderar YA för andra.
– Det ger en bra inblick i ett yrke. Man lär sig bra när man får jobba praktiskt och det är nyttigt att känna på hur det är att jobba heltid.

Filippa Ekman Neves gör sin yrkesintroduktion med handledare Tina Paulsson. Filippa håller till på de små scenerna (Målarsalen, Tornrummet och Lejonkulan) och lär sig allt om ljudteknik.

Hur fick du reda på att Dramaten skulle anställa på YA?

– Det var en slump. Jag var med i en Facebook-grupp och någon skrev ”kolla det här!”. Inlägg byts ut snabbt, hade jag kommit in en timme senare hade jag troligtvis inte sett hänvisningen till Dramatens annons. Jag blev väldigt intresserad och därför kändes det svårt att ansöka för jag ville så gärna ge ett bra intryck, säger Filippa.

Dramatens rekryteringsprocess innebar att ca 30 ungdomar bjöds in till ett informationsmöte. De fick en bred information om arbetsplatsen och om de olika yrkesgrupperna. Mötet avslutades med en kort intervju på 5-7 minuter. Det kändes pirrigt, tyckte Filippa, även om dagen var avslappnad.

Anna Kleis från Personalavdelningen berättar att det märktes att Filippa kunde tillföra något till teatern.

– Det kändes direkt att Filippa var insatt och motiverad, säger Anna.

Filippa tycker att det är toppen att genom en YA-anställning få prova på ett yrke som inte är så tillgängligt annars. Att börja en utbildning utan att veta hur yrket är kan kännas svårt. Nu har Filippa inte bara fått prova på ljud utan även ljus och scenarbete. Det kan vara fysiskt tungt ibland och mycket spring i trappor och klättrande på stegar men Filippa tycker det är skönt att ha ett jobb där hon får röra på sig.

– Det är skönt att alla vet att jag inte kan allt men att de ändå låter mig pröva på. Det är roligt att träffa folk som har jobbat länge och gått olika utbildningar. Jag får många tips och breddar mitt kontaktnät. Jag känner att jag definitivt vill fortsätta att jobba med min kreativa sida, säger Filippa.

, YA-anställd
Filippa, YA-anställd

Vad har du för bakgrund?

– Jag gick ett specialutformat program som hette Bild och kommunikation på gymnasiet. Jag har alltid varit intresserad av ljud och har även extraknäckt som DJ, säger Filippa.

Kan du rekommendera anställningsformen för andra?

– Jag kan absolut rekommendera YA för det ger en bra inblick i ett yrke. Man lär sig bra när man får jobba praktiskt och det är nyttigt att känna på hur det är att jobba heltid, säger Filippa.

Tina Paulsson fungerar som Filippas handledare.

Hur är det att jobba som ljudtekniker?

– Det är inte så vanligt med tjejer som är ljudtekniker, berättar Tina. När jag började var jag den första tjejen på ljudavdelningen på Dramaten.

Hur kom det sig att du blev Filippas handledare?

– Jag blev tillfrågad om att bli handledare eftersom jag har haft ungdomar på kortare praktiktid tidigare. Som handledare måste man se till att visa allt och fundera på vad som är viktigt att kunna. Det tar tid eftersom man måste förklara mycket, det gäller att planera dagarna. Men efter en tid blir det lättare och de andra kollegorna hjälper också till med arbetsuppgifter eller instruerar olika moment, säger Tina.

Handledarna på Dramaten får hälften av handledarstödet (300 kr/dag) och resten delas av gruppen. Det medverkar till att kollegorna känner sig delaktiga och upplevs motivationshöjande av gruppen.

– Det underlättar också att Filippa är så duktig och flexibel. Hon får ta mycket eget ansvar redan och det är roligt, säger Tina.

Tina, handledare
Tina, handledare

Hur har du lagt upp handledarskapet?

– Jag började med att informera kollegorna om att Filippa skulle anställas. Utmaningen är att lära ut samtidigt som man måste jobba och då behöver man kollegornas stöd. Det måste också kännas bra för den nyanställda som bör få meningsfulla uppgifter, säger Tina.

Har du några tips till andra handledare?

– Ett tips är att det är bra att ha färdiga underlag, så man vet vad det innebär att ha en YA-anställd och vad som måste ingå i lärandedelen. Här har vi fått hjälp av Anna Kleis vid Personalavdelningen. Det är också viktigt att utgå ifrån vad den nya medarbetaren vill göra. Se vad för slags person det är och utgå ifrån individens möjligheter och intressen, säger hon.

– Det tar tid att vara handledare men ger också nya perspektiv och nya idéer. Man ska inte heller glömma att det faktiskt är ”ett par händer till”, avslutar hon.

 

YA-delegationen, 23/5 2016