Nordkrom i Piteå måste utbilda själva

Nordkrom AB är ett litet företag som specialiserat sig på hårdförkromning av kolvstänger, lagerytor och formverktyg. Till detta används stora krombad med starka syror vilket medför en stor säkerhetsrisk. Tack vare yrkesintroduktionsanställning (YA), finns möjligheten att vid upplärandet av en nyanställd ta sig tid att i lugn och ro arbeta med och utbilda i säkerhetsfrågor.

Gymnasieutbildning för företagets behov saknas

Mattias Stenvall anställdes på yrkesintroduktionsavtalet för ett drygt år sedan. Han kom då direkt från gymnasieskolans yrkesprogram med inriktning mot maskinteknik. Han fick kontakt med Nordkrom när han extrajobbade vid ett angränsande företag. Nordkroms VD, Tomas Persson, hade via en bekant på Arbetsförmedlingen (Af) fått tips om möjligheten att anställa via yrkesintroduktionsavtalet och tillsammans med Af i Piteå fick man ordning på det administrativa och kunde anställa. Tomas Persson är mycket nöjd med hela processen.

– Eftersom det inte finns någon utbildning som passar våra behov, den närmaste finns i Tyskland, måste vi utbilda själva. Detta passar oss fint eftersom vi då kan fostra och forma så att de nyanställda blir bra. På detta sätt växer den nyanställde in i jobbet. Möjligheten att anställa via YA gör att tröskeln blir lägre för att ta in ungdomar.

nordkrom-2
Anton, handledare och Mattias, YA-anställd

Nya ögon och utveckling

Anton Mikaelsson har varit handledare åt Mattias. Han berättar att arbetskamraterna och facket varit mycket positiva redan från början. Att få in en ungdom på en arbetsplats sänker inte bara medelåldern, man får även in en person som ser på verksamheten med nya ögon, som hjälper till att utveckla företaget och skapar långsiktighet. Handlednings- och utbildningsplan har inte varit några problem. I och för sig finns inga riktlinjer för detta, men det stöd man fått via Af har skapat förutsättningar för en grundlig handledning och ett effektivt lärande.

Mattias år som YA-anställd är till ända och han har nu en tillsvidareanställning i företaget. Alla i företaget är överens om att YA är en suverän anställningsform. Tack vare det ekonomiska stödet vågar man ta in en ungdom och ge den tid som behövs för att forma och lära upp en ny arbetskamrat.

Mattias, YA-anställd
Mattias, YA-anställd

 

YA-delegationen, 14/10 2015