Obik i Eneryda lär upp ung sömmerska

Obik AB ligger i Eneryda i Småland och de anställda arbetar med möbeltapetsering, gardinsömnad och teknisk sömnad. I januari 2015 behövde Emma Åström, VD på Obik, utöka sin personalstyrka med ytterligare en sömmerska. 
Anställningsformen YA erbjöd mitt företag precis den lösningen vi sökte säger Emma.

Rekryteringsbehov

Det är svårt att hitta en sömmerska som kan yrket då det inte finns några utbildningar inom industrisömnad. Det tar 2-3 år att lära sig alla moment och kunna hantera alla olika maskiner som behövs för avancerade gardinuppsättningar. Som tur var hade Emma deltagit i ett VD-nätverk i Älmhult där Arbetsförmedlingen i Älmhult informerade om möjligheten att anställa på yrkesintroduktionsavtal.

– Anställningsformen YA erbjöd mitt företag precis den lösningen vi sökte. Vi ville lära upp en tjej som hade varit på ett kort praktik på Obik tidigare och visat fallenhet för yrket, berättar Emma.

Emma tog kontakt med Arbetsförmedlingen som hjälpte till med pappersarbetet och med facket som var mycket positiva. Ida Jacobsen kunde därmed anställas under ett år på yrkesintroduktionsavtal och hon har nu fått en tillsvidareanställning på Obik.

obik3
Emma, VD på Obik AB

Handledning och lärande

Handlednings- och utbildningsplanen utarbetades av Emma tillsammans med Annika Berneson, Idas handledare. De bröt ned samtliga moment i arbetet för att kunna ta fram en logisk handledningsplan. Även facket, IF Metall, hade en checklista som visade sig vara till nytta i processen.

– Vi följde handledningsplanen men ibland var vi tvungna att lägga den åt sidan och ägna oss åt specifika moment för att tillfredsställa produktionens behov, berättar Annika.

Att just Annika blev handledare var ganska naturligt då hon har arbetat länge på företaget och behärskar samtliga moment i arbetet. Emma var tydlig med att förklara att det skulle finnas utrymme i Annikas tjänst för handledning. Det är svårt att säga exakt hur stor andel av Annikas tjänst som har gått åt handledningen men det har varierat över tid, från uppemot 40 % i början till ca 15 % allt eftersom Ida blev mer självständig.

– Men vi är hjälpsamma inom företaget så det har varit en självklarhet även för mina kollegor att vägleda Ida vid behov, tillägger Annika.

Ett tips från Annika till andra handledare är att vara lugn och ta sig tid att förklara tydligt. Det är särskilt viktigt att förklara att alla kan göra fel och att bidra till att skapa en tillåtande arbetsplats där man lär av varandra.

– Det har varit väldigt lärorikt och skönt att börja arbeta genom en yrkesintroduktionsanställning, berättar Ida. Det är tryggt att känna att man inte måste prestera till 100 % från dag ett.

obik2
Ida, YA-anställde och Annika, handledare

YA för den YA-anställde

Ida har fått en gedigen introduktion till yrket eftersom det har funnits tid att lära henne arbetet från grunden och att svara på frågor.

Ida rekommenderar sina kompisar att börja sin yrkesbana genom en liknande anställningsform. Annika i sin tur tycket att det har varit jätteroligt att föra yrket vidare och att locka en ung människa till företaget. Emma har löst rekryteringsbehovet och fått möjligheten att testa en potentiell anställd under längre tid.

 

YA-delegationen, 15/8 2016