YA gav fast jobb på Purus AB i Ystad

Purus AB är familjeägt och har ca 200 anställda. Företaget tillverkar bland annat golvbrunnar och rördetaljer i polymer och lättmetall. I Ystad ligger polymertillverkningen. Man har anställt tre personer på YA-avtalet, varav två har övergått i fast anställning och den tredje började sin YA-anställning för en månad sedan.

YA-anställda

Jonathan Hansen anställdes på YA-avtalet och har sedan gått över i fast anställning.

– YA har gett mig möjligheten att kunna få ett fast jobb och tack vare det kan jag leva ett normalt liv, säger han.

Kevin Olsson har en YA-anställning sedan en månad tillbaka. Han säger att det har varit otroligt svårt att få jobb. Han var arbetslös i ett år och får nu via sin YA-anställning en möjlighet att komma in på arbetsmarknaden

Klubbordförande och delägare på Purus AB

Lise-Lotte Nilsson, som är klubbordförande, gruppledare och handledare för Kevin Olsson, säger att YA skapar möjligheter för ungdomar samtidigt som man säkrar kompetensförsörjningen i företaget, en vinna-vinnasituation.

Rebecka Spånberg, delägare Purus AB, anser att yrkesintroduktionsanställningarna gett en unik möjlighet att under en tid testa och lära upp en ungdom. Rebecka Spånberg framhåller att YA är ett bra koncept som triggar att ta in en ”gröngöling” och att det är en bra möjlighet att kompetensförsörja företaget.

purus-ab-2
Rebecka, delägare Purus AB

 

YA-delegationen, 5/5 2015