baker inside glass covered store

Bagare – Det här är vad en bagare gör på jobbet

Har du någonsin undrat vad en bagare gör?

Att vara bagare är en konstform, från att skapa läckra efterrätter som kakor och kex till att mäta den perfekta mängden ingredienser för hemmabakat bröd.

Det krävs skicklighet, precision och kreativitet för att göra den perfekta skapelsen. Bagare tillbringar sina dagar med att tillverka läckra måltider som alla kan njuta av.

Så hur ser en genomsnittlig dag för en bagare ut? Låt oss ta en titt!

Ingredienser och smakämnen

Det första steget i varje bagares dag är att förbereda de ingredienser och smaksättare som de behöver för att skapa sina mästerverk.

Detta innebär vanligtvis att mäta ut mjöl, socker, smör, ägg och andra nödvändiga ingredienser som ingår i bakdeg och kakor.

Bagare kan också använda extrakt eller sirap för att skapa unika smaker eller ge bakverk extra krydda, t.ex. vaniljextrakt till cupcakes eller hallonsirap till kakor.

Dessutom väljer de frukt eller chokladbitar beroende på vilken typ av recept de gör den dagen.

Blandning och knådning

När alla ingredienser är klara är det dags att blanda!

Bagare använder mixers och blenders för att kombinera våta och torra ingredienser tills alla klumpar är borta från blandningen.

Nästa steg är att knåda degen, vilket hjälper till att utveckla dess konsistens så att den kan rullas ut senare.

Denna process sker för hand genom att bagarna trycker ner degen med handflatorna innan de viker den över sig själv igen och upprepar denna process tills den är tillräckligt smidig för att rullas ut i form.

När knådningen är klar låter bagarna degen vila innan de fortsätter till nästa steg, nämligen att baka godsaker!

Bakning och dekoration

De sista stegen i bakningen innebär att man formar olika bakverk till de former man önskar, t.ex. croissanter eller munkar.

När dessa skapelser har satts in i ugnen för att gräddas kan bagarna gå vidare till att dekorera olika tårtor eller kakor med glasyr eller glasyrfärger samt strössel eller fondantformer beroende på vilken typ av design de vill uppnå.

När detta steg är slutfört är allt som återstår att packa upp sina läckra skapelser så att kunderna kan ta med dem hem och njuta av dem!

Som du kan se krävs det mer än bara konstnärlig känsla för att vara bagare – det finns också vetenskap inblandad i produktionen av läckra godsaker!

En bagare måste veta hur vissa ingredienser interagerar när de kombineras så att deras bakverk blir perfekt varje gång.

Förutom det hårda arbete och den hängivenhet som krävs för att en bagare ska lyckas med sitt jobb, krävs det också kreativitet, vilket gör att bakning är ett roligt yrke överlag!

Om du någonsin velat veta hur livet som bagare ser ut så vet du det nu – från att förbereda ingredienser till att dekorera färdiga produkter – det är definitivt ett spännande yrkesval!